Mijn naam is Jan Denissen , sinds afgelopen maand voorzitter van de Landcooperatie “ Dal van de kleine Beerze.
Mijn wieg stond in Moergestel, opgegroeid op een gemengd bedrijf aan het riviertje de Reusel. Ik ben 66 jaar, heb in Wageningen veehouderij gestudeerd, les gegeven op de MAS te Boxtel, en daarna docent op de HAS in Den Bosch. Ben daar ook verantwoordelijk geweest voor de opleidingen Dier en veehouderij, voor Milieukunde en voor de opleiding Toegepaste Biologie. De laatste jaren zat ik in het college van bestuur van de HAS.
In 2018 ben ik met vervroegd pensioen gegaan om in haar laatste fase voor mijn zieke vrouw te zorgen. Ik heb 3 kinderen en 6 kleinkinderen.
Na het overlijden van mijn vrouw deed ik divers vrijwilligerswerk zoals bij vluchtelingenwerk en de ouderenzorg. Maar het laatste jaar concentreer ik me op initiatieven die te maken hebben met de veranderingen op het het boerenbedrijf vooral voor wat betreft boeren met natuur en Natuurinclusieve landbouw. Dat  doe ik voor de Hilverboeren die bij de Reusel natuurvriendelijk boeren op de gronden van Staatsbosbeheer. En dat ga ik nu dus ook doen voor de landcoöperatie.
Mijn manier van werken is aanpakken, samen de schouders er onder, zaken niet te ingewikkeld maken, en je niet door al te veel bijzaken laten afleiden. En ten slotte met plezier en enthousiasme er tegenaan en je krijgt de mooiste dingen voor elkaar. Da’s trouwens ook de fijnste manier van werken.