Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze breidt bestuur uit

In de Algemene Leden Vergadering van Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze van 23 maart jl. werden drie nieuwe bestuursleden voorgedragen en geïnstalleerd. Dit betekent een uitbreiding van het huidige bestuur; Joos van Hees vicevoorzitter, René van Tiggelen penningmeester, Joost Maas en Riky de Veth, bestuursleden. Jan Denissen is de nieuwe voorzitter, Ria Bernards en Jan van Gerven bestuursleden.

Voorzitter: Jan Denissen, voelt zich vereerd dat hij bij de Landcoöperatie is uitgenodigd. Jan is geboren in Moergestel op een boerderij aan het riviertje -in het dal van- de Reusel. Hij heeft in Wageningen gestudeerd, zijn arbeidzaam leven was hij werkzaam als veehouderijdocent en daarna als opleidings directeur voor de opleidingen Landbouw/veehouderij, Natuur en recreatie, Toegepaste Biologie en Milieukunde. Jan kent veel mensen die bij hem in de klas hebben gezeten. Hij is woonachtig in Biezenmortel en ook betrokken bij de Hilverboeren. Een eerste reactie van Jan in de ALV: “De Landcoöperatie heeft al mooie uitdagingen behaald, maar nog veel moois te doen”.

Ria Bernards; woont aan het Meerven in Vessem, ze is opgegroeid tussen agrariërs. Haar huidige beroep is beeldend docent. Ria wil met haar passie voor natuur en interesse in agrarisch landschap, haar betrokkenheid bij voedselbossen een actieve bijdrage leveren aan Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze.

Jan van Gerven; is al een paar keer benaderd door Michael Borsten, een van de pachters bij Land coöperatie Dal van de Kleine Beerze, met de vraag of hij in het bestuur zou willen. Hij heeft contact gezocht met René van Tiggelen en na een wandeling door het gebied gemaakt te hebben is Jan enthousiast geraakt. Hij woont in Oostelbeers. In de ALV vertelt hij een mooie anekdote; hij dook vroeger in de Kleine Beerze toen er in de zomer nog veel water in stond. Jan is boerenzoon, hij volgt de boeren en de huidige ontwikkelingen met veel interesse. Hij heeft interesse in de natuur en is actief in het verenigingsleven.