Op een totale oppervlakte van 3,7 ha. moderne kassen telen we op biologische wijze diverse vruchtgroenten zoals tomaten, paprika’s, komkommers en in kleinere hoeveelheden ook aubergines en courgettes. Duurzaam geteeld en heerlijk vers. We oogsten een groot deel van het jaar: vanaf eind maart tot eind november. We verwarmen onze kassen door een WKK, een warmtekrachtkoppeling waarbij tegelijkertijd warmte en elektriciteit wordt geproduceerd.
In oktober eindigt de komkommer teelt en in november de tomaten- en paprika teelt. Het versnipperde gewas wordt gecomposteerd en in het voorjaar buiten uitgereden op het land.
De kas is bemest met geitenmest van Michael Borsten. Daarnaast worden bodem verbeteraars toegevoegd. Deze bevatten goede schimmels en bacteriën. Eind december zijn in Middelbeers de paprika’s geplant. De groenten zijn te vinden in winkels in Nederland maar er is ook export. Daarnaast zijn er diverse winkels in de directe omgeving waar onze groenten te koop zijn. In de Broekstraat in Spoordonk worden tijdens het seizoen ook groenten aan particulieren verkocht. Op de pachtgronden van de Landcoöperatie verbouwt Jorrit biologische voedergewassen, maar ook zonnebloemen en luzerne. Deze voedergewassen dienen weer als voer voor de geiten van Michael en Marian en hiermee maken we de kringloop weer een stukje rond.

De Warmtekracht koppeling